Forbrugerstyrelsen

Bilag til pjecen Ren besked om hygiejne og madvarer.

Holdbarhed i køleskab

Kød

Råt kød Oksekød 3-4 dage. Andre kødsorter 2-3 dage. Kød udskåret til gullasch o.l. i 1-2 dage.
Råt, hakket kød, kødfars, medisterpølse o.l. Tilberedes samme dag.
Rå indmad Højst fra dag til dag.
Råt fjerkræ 2-4 dage
Kødpålæg 2-4 dage afhængig af varens art. Spegepølse o.l. har længere holdbarhed.
Gravad kød 1-2 dage
Tilberedt kød og sammenkogte retter 2-3 dage
Rå hamburgerryg 3-5 dage
Kødkonserves Har ikke længere holdbarhed end den tilsvarende friske vare, når dåsen er åbnet.

Indholdsfortegnelse 

Fisk

Rå fisk Tilberedes samme dag
Rå fiskefars Tilberedes samme dag
Rå torskerogn Tilberedes samme dag
Tilberedt fisk 1-2 dage
Røget sild - makrel - ål - torskerogn 4-8 dage, afhængigt af hvor nyrøget varen er
Røget laks - hellefisk 2-3 dage, afhængigt af hvor nyrøget varen er
Graved laks 1-2 dage

Indholdsfortegnelse 

Fiskekonserves

Marinerede sild, kryddersild o.l. 8-10 dage
Makrel, tun, laks, kippers, torskerogn 2-3 dage
Muslinger, kaviar, rejer krabber Højst fra dag til dag

Indholdsfortegnelse 

Mælkeprodukter

Mælk og mælkeprodukter Drikkemælk og fløde 2-3 dage
Surmælksprodukter 4-5 dage
UHT-mælkeprodukter Efter åbning som almindelige mælkeprodukter
Smør, margarine, fedt Se datomærkningen
Skæreost 3-4 uger
Skimmelost 4-5 dage efter at osten er fuldmoden
Div. ost 2-3 dage

Indholdsfortegnelse 

Æg

Rå æg Hele æg 3-4 uger eller se datomærkningen
Blommer 1 dag. Hvider 2-3 dage
Retter med æg Retter med æg (fx fromager, koldskål, hjemmelavet mayonnaise o.l) spises samme dag, de er tilberedt.
Varmebehandlede æggeretter (fx grønsagstærter, gratin o.l.) 1-2 dage
Mayonnaise Kun få dage

Indholdsfortegnelse  

Tilbage til pjecen Ren besked om hygiejne og madvarer.


TIL TOP

© Forbrugerstyrelsen - Amagerfælledvej 56 - 2300 København S - Tlf. 32 57 01 00